Hovedkontor – Snarøyveien 30

En spektakulær eiendom med unik beliggenhet i vannkanten

Addresse

Snarøyveien 30

Sted

1360 Fornebu

Areal

200 000 m2

Type Eiendom

Kontor

Største leietakere

Telenor, EVRY, Norwegian Fashion Center, Huawei

Velkommen

Vakkert plassert mellom fjord og fjell, landlig og rolig men samtidig i umiddelbar nærhet til Oslo sentrum, ligger Fornebu. Vi sier hjertelig velkommen, og håper du vil ta deg tid til å bli kjent med de mulighetene som finnes her.

Visjonene for Fornebu er store, og mye er realisert allerede. Her er det etablert et mangfold av næringsvirksomhet innen vekstkraftige områder. Her kommer det flere og flere nye boligkomplekser og Fornebu har i tillegg et av de flotteste naturområdene i Oslo-distriktet.

Da Telenor bygget sitt nye hovedkontor på Fornebu var visjonen å etablere «Nordens fremste arbeidsplass for nyskapende virksomhet». Bygget, teknologien og menneskene skal sammen skape vekst og lønnsomhet, og løsningene fungerer. Her er det skapt et livskraftig senter for næringsvirksomhet.

Snarøyveien 30 har over tid  utviklet seg til å bli et flerbruksanlegg og har i dag leietakere som Telenor, EVRY, Aker Solutions & Huawei.

Komplekset har meget høy standard og leverer et vidt spekter av servicetjenester for sine leietakere i særklasse. I tillegg til kontorleietakere har komplekset egen handlegate med blant annet frisør, sportsbutikk, fysioterapitjenester og storkiosk.

Ta deg litt tid til å bli kjent med de mulighetene som finnes her.

Velkommen.

 

Om bygget

En gang på 1560-tallet ble det skåret en gate tvers gjennom bebyggelsen i sentrum av den viktige renessansebyen Firenze. Gaten gikk fra det sentrale torget Piazza della Signoria og ned til elven Arno.

Familien Medici var mektige handelsmenn og trengte en nytt bygg til sin virksomhet. Palazzo degli Uffizi ble anlagt på begge sider av den nye gaten. I enden, ved Arno, ble fløyene bundet sammen i de øvre etasjene ved hjelp av en innebygd bro.

Uffizi er i dag et verdensberømt kunstsenter. Renessansepalasset ga også verden et nytt ord, kledd i engelsk språkdrakt: Office.
Arkitektene som tegnet Telenor-senteret på Fornebu kaller sin løsning «Nuovi-Uffizi» (nye Uffizi), med klar adresse til inspirasjonskilden.

Anlegget består av en nordlig og en sørlig del som med sine buede former omkranser torget. Utvendige fasader domineres av stål, glass og travertin stein. De to hoveddelene er bundet sammen med boulevarder og en overbygd gangbro.

Hver av hoveddelene består av fire bygg med lyse atrier, og hvert bygg har 25 arbeidssoner. All vertikal og horisontal kommunikasjon mellom de 25 sonene går via atriet. Organiseringen av arealene er lagt til rette for at mennesker møtes – avtalt og tilfeldig, på alle nivå i strukturen.

Dagslys og åpenhet er karakteristiske trekk ved anlegget, både bygningsmessig og organisatorisk, og gir et godt grunnlag for å utvikle kreative og innovative arbeidsprosesser.

 

Byggfakta

Arkitekter:
HUS Sivilarkitekter MNAL, NBBJ Architects Norway as og Per Knudsen arkitektkontor as.

140 800 m2 kontorareal

Parkeringsanlegg under bakken på 45 500 m2

1726 parkeringsplasser toalt i p-hus og 3 utomhus parkeringsplasser

204 arbeidssoner i kontorarealene

Hver arbeidssone rommer 30-40 arbeidsplasser med tilstøtende fellesområder

220 møterom

4 personalrestauranter

3 kaffebarer

Pub/kaffebar

Treningssenter

Helsetjenester

Frisør

Sportsbutikk

Expo Besøkssenter for arrangementer og kundepleie

Byggets profil

Snarøyveien 30 har fått berettiget oppmerksomhet langt ut over landets grenser. En rekke av verdens ledende arkitekturmagasiner har viet bygget stor plass i positive artikler. Interiør, kunst og design får også mye oppmerksomhet. Bygget er tildelt priser både for arkitektur og lyssetting.

Arbeidsplassløsningene vekker stor interesse hos både private og offentlige aktører. Komplekset tar årlig i mot flere tusen besøkende som kommer for å se disse løsningene.

For Telenor er bygget blitt en del av merkevaren. Det legges vekt på at byggets sterke profil også skal kunne ivareta eksisterende og fremtidige leietakeres egen identitet.

Overordnet skiltplan for Snarøyveien 30 legger til rette for profilering og henvisning ved innkjøringen til komplekset, fra parkering og gate, på torget, samt ved inngangspartiene. Skiltplanen er diskret utformet i tidsmessig miljøriktig design.

 

Arbeidsplassen

Visjonen for Telenors hovedkontor var å skape «Nordens fremste arbeidsplass for nyskapende virksomhet».

For å realisere en slik visjon må løsningen være dynamisk. Den må legge til rette for at bedriftens viktigste ressurs – medarbeiderne – får utnyttet sitt potensial.

Samarbeid, fleksibilitet, og evne til raske endringer er noen stikkord for hva som må ligge i løsningen. Vi våger påstanden om at senteret lever opp til visjonen.

.

Arbeidsplassen - konsept

I en moderne bedrift er kravene til arbeidsplassen varierende. Noen trenger en fast plass, andre har behov for en mobil løsning. Noen jobber mye i team, andre er prosjektnomader. I perioder kan man ønske stillhet og konsentrasjon, i perioder er det i det aktive samspillet med andre at resultatene skapes.

På Fornebu er det tatt hensyn til disse varierende behovene. Her er det et bredt tilbud av arbeidsplasser i kontorbygget; en arbeidsplass hvor man kan jobbe konsentrert over lengre tid, et sted for et raskt møte, et sted å sjekke e-post mellom møter, et prosjektområde hvor flere jobber sammen, et møterom med alle fasiliteter, et sted å trekke seg tilbake, et sted å trene, og et sted å ha uformelle møter over en kopp kaffe.
Arbeidsplasser koster, og pulter som står ubrukt er sløsing. Når flere deler arbeidsplasser brukes arealene mer lønnsomt. Selv om ikke en slik løsning passer alle er det verdt å vurdere der hvor det er hensiktsmessig.

 

Arbeidsplassen - fleksibilitet

Fleksibelt betyr tilpasningsdyktig. Enten man trenger flere arbeidsplasser en periode, trenger team områder eller man skal permanent re-gruppere for å møte andre krav, så skal arbeidsplassene raskt kunne tilpasses behovet.
Standardisering og en gjennomtenkt struktur i bygget gjør at det er enkelt å foreta tilpasninger.
Teknologien understøtter aktiviteten. Trådløst nett sikrer tilgang til datanettverket uansett hvor man velger å ha arbeidsplassen sin – om det er i en arbeidssone eller i en av de hyggelige kaffebarene.

Arbeidsplassen er også en viktig sosial møteplass og mye verdifullt skjer i disse møtene mellom mennesker. Her skapes ideer, her dannes nettverk og her kan oppgaver løses.
Fellesområdene er viktige. De store atriene inviterer til å sette seg ned for et møte. Kaffebarene og personalrestaurantene er gode steder å treffes.
Også torget er et populært møtested. Sommertid er det populært å ta seg en tur ut, kanskje sitte ned litt på en benk og samle energi til ny innsats
.

Møbler

Leietaker tilbys, hvis ønskelig, arealer ferdig møblert innenfor en standard møbelmeny. En arbeidsplass består i utgangspunktet av en hev/senk arbeidspult, en kontorstol, ett skap for personlig oppbevaring og en andel av skap/hyller til felles oppbevaring.

Det er lagt vekt på ergonomi, funksjonalitet og fleksibilitet i møbelvalget til arbeidssonene. Hev/senk arbeidspultene – i forskjellige størrelser – er spesielt utviklet for Telenor. I hver arbeidssone er det to ulike kontorstoler å velge mellom. For ytterligere å kunne øke fleksibiliteten vil man i arbeidsenheten også tilby ulike typer prosjektbord.

Møblene holder gjennomgående en høy kvalitet. Blant de over 100 ulike stoltypene i Snarøyveien 30, finnes mange klassiske designmøbler. Vi kan nevne «kjendiser» som
«Bouble Chair» designet av Eero Aarnio, «Garden» designet av Peter Opsvik og «Svanen» designet av Arne Jacobsen.

 

Servicetjenester - resepsjon

Man får bare en sjanse til å gjøre et godt førsteinntrykk, heter det. Fordi førsteinntrykket er så viktig, er det lagt stor vekt på at besøkendes møte med anlegget skal oppleves positivt.

Mange kaller det fortsatt resepsjon, vi har tatt konseptet videre og velger å kalle det for servicesenter. Det er ett i hvert bygg, samt ett i Bygg E midt på torget. Dette er området rett innenfor døren og stedet der gjester får sitt første møte med virksomheten.

Servicesentrene er bemannet med kvalifiserte og serviceinnstilte medarbeidere som gir alle besøkende en hyggelig mottagelse.

I tillegg til tradisjonelle resepsjonstjenester tilbys det et utvidet servicetilbud så som informasjon, taxibestilling, kopiering, besøkregistrering, betalingskort til personalrestaurant, adgangsservice, formidling av rensetøy og bagasjeoppbevaring. Forfriskninger og aviser tilbys ventende gjester.

Servicesentrene fremstår med et høyt servicenivå, og som et sted hvor det er naturlig og hyggelig å henvende seg.

 

Servicetjenester - handel

Minibank 

Sentralt plassert på torget finnes en minibank hvor du kan ta ut kontanter eller glede noen ved å fylle opp kontantkortet deres.

Storkiosk

Storkiosken Point i Bygg L er åpen alle hverdager fra klokken 07.00 og til 19.00 (18.00 fredag).  Kiosken har et godt utvalg av kioskvarer, ukeblader og enkel mat. Storkiosken selger også SL-kort, kupongkort og månedskort. De er også kommisjonær for Norsk Tipping.

Auster Frisør

Hårklipp? Både timebestilling og drop-in timer tilbys. Åpningstider: man-fre: 09 – 18.

Helse Fornebu

Helse Fornebu tilbyr deg profesjonell hjelp innenfor kiropraktikk, fysioterapi og massasje. Åpningstider: man-fre – etter avtale

Kaffebarer & Restauranter

Tid for en pause? Eller et møte i trivelige omgivelser? Treffe kolleger etter arbeidstid? Sulten før lunsj? Kaffebarer og pub byr på hyggelig atmosfære, godt drikke og småretter.

Det er en kaffebar i hvert kvartal – altså fire i alt. Hver kaffebar har et eget tema og et eget konsept rundt vareutvalg og meny. Det vil være et godt utvalg av varmdrikker. Avhengig av hvilket bygg du leier i vil du få tilgang til en av de følgende kaffebarene;

Café a`Roma og Café+ tilbyr et godt utvalg av kaffedrikker av meget god kvalitet, og du kan kjøpe frokost/lunsjretter, samt annen drikke.  Take Off er en kaffebar med godt utvalg av økologiske og sunne småretter, juice og smoothies. Et fint sted å begynne dagen med en kaffe og en morgenavis. Etter arbeidstid er det også mulig å få kjøpt øl og vin her.

På Fornebu er det fire personalrestauranter. Leietakere er velkommen til å benytte tre av disse restaurantene, i Bygg A/B, C/D og J/K.

Hver personalrestaurant har eget tema og konsept rundt vareutvalg og meny. Det legges vekt på høy matkvalitet og et bredt utvalg av næringsrik mat.

I Expo finner du i tillegg den eksklusive gourmetrestauranten Vision for spesielle anledninger.

Expo Besøkssenter

Expo besøkssenter er anleggets møte- og arrangementskonsept for gjester og besøkende. Gjennom Besøkssenteret på Fornebu, hjelper vi deg å skape en god ramme for ditt kundearrangement. Senteret som er lokalisert på enden av torget mot fjorden, er for våre leietakere den foretrukne arena for møter og arrangementer med kunder, gjester, media og andre besøkende.

Besøkssenteret har to auditorier, 15 møterom av forskjellig størrelse til ulike behov, flere lounger og gourmet restauranten Fjord og Fjell hvor du kan nyte deilig mat sammen med en spektakulær utsikt over Oslofjorden!

Senteret er utstyrt med og tilrettelegger for avansert bruk av tekniske løsninger, og har også eget TV-studio med moderne utstyr. På Plan 3 er det resepsjon og café med mulighet for drop-in møter så vel som utstillinger.

 

Møterom

Et enkelt avdelingsmøte eller en viktig presentasjon for en kunde? Et møte med videokonferanse, med lunsj eller større oppdekning? På Fornebu er det et møterom for en hver anledning.

Det er 220 ordinære møterom på senteret. Alle møterom er utstyrt med projektorer med tilkoblingsmulighet for flere PC’er, telefon, video/DVD og lydanlegg. Ut over dette er møterommene tilpasset ulike behov. Til alle møterom kan det bestilles servering fra personalrestaurantene.

Møterommene er delt i tre kategorier:

Standard Opp til 14 deltagere. Projektor, digital whiteboard, telefonkonferanse.

Business For 8 – 10 deltagere. Komplett utstyrt med datatekniske løsninger, samt videokonferanseutstyr.

Executive For 8-16 deltagere, videokonferanse, doble skjermer, eksklusivt innredet og selvsagt nødvendig teknisk utstyr ellers.

I tillegg har Expo besøkssenter egne høykvalitets møterom i ulike størrelser.

Parkanlegg

En gang var Fornebu et landlig område der de med ressurser valgte å flytte til når de ønsket ro i landlige og vakre omgivelser, og samtidig ha nærhet til hovedstaden. Her bygget Fridtjof Nansen sitt Godthåb, her bodde og virket historikeren Halvdan Koth og her valgte Halvdan Mustad, en av landets mektigste industriherrer, å bygge praktboligen «Villa Hareløkken» for seg og sin familie. Hva de søkte på Fornebu var idyll nær sjøen – og det fant de i årene før flyplassen kom.

Etter flyplassen ble nedlagt er mye av landskapet ført tilbake til tidligere tiders verdier. Snarøyveien 30 ligger midt i et parklignende område på rundt 250 mål. Plener er anlagt, hundrevis av trær plantet, dammer gravd ut og, gang- og sykkelstier ligger godt plassert i terrenget. Som et minne om fordums tider er et badehus, likt det som en gang ble brukt av Villa Hareløkkens eiere, blitt oppført i strandsonen. Her får allmennheten tilgang til områdene, som er et populært og attraktivt utfartssted på varme sommerdager.

 

Kunst

Kunsten er synlig til stede som en aktiv del av hverdagen. Torget domineres av monumentale søyler. På en lysstripe øverst oppe på nordre bygg vandrer budskap mange mener mye om. I inngangspartiene er det store, faste installasjoner, mens det i andre arealer er kunst som tilpasses og endres.

Telenor har fått mye fortjent ros for å tørre i valget av utsmykning. Det var en ambisjon å ha et bredt spekter av uttrykksformer. Dagens kunstuttrykk som fotografi, film, video og moderne teknologi er representert, men også tradisjonelle teknikker som maleri, grafikk, tegning og kunsthåndverk i samtidig kunstuttrykk, for eksempel stuccolustro.

Særpreget på Fornebu er den sterke tilknytningen kunstverkene har til arkitekturen, enten det er som integrert del i vegg og glass, eller som en lysende tekst som løper langs fasadens bue.

 

Lyskonsept i bygningsmassen

Ved planlegging av belysningen ble det lagt stor vekt på å bevare lyset i landskapet og bringe det inn i bygget, både på torget og i atriene. Indirekte lys fra funksjonsarealene gir lys til trafikkområdene og mellomrommene. Arbeidssonene har et godt og naturfarget lys (kaldt), mens de sosiale møteplassene har et varmt og intimt lys.

Lysende pris

Lys er viktig for trivsel og arbeidsglede. Aktørene innen denne viktige delen av byggefaget er samlet i organisasjonen Lyskultur. Årlig deles «Norsk lyspris» ut. I 2003 var Telenorsenteret vinneren i kategorien «Innendørs belysningsanlegg».

I juryens begrunnelse heter det blant annet at: «Belysningen i bygget skulle kunne oppfylle kravene representert innenfor det nyeste for kontorløsninger. Dette har prosjektet i det store og hele oppnådd. Belysningsmessig er det lagt vekt på et fint samspill mellom de forskjellige funksjonene, også mellom inne- og uterom.

 

Adkomst

Uansett om du kommer med buss, bil, taxi, tog eller på sykkel er anlegget lett tilgjengelig. Både fra E18 og Ring 3 er det godt skiltet avkjøring for deg som kommer med privatbil. Tar du sykkelen fatt er det fine sykkelveier både fra Oslo sentrum og fra Asker og Bærum. Det er også egen taxiholdeplass ved bygget. Med buss er det kun fem minutter til Lysaker stasjon, som er et knutepunkt for jernbanen, enten, du skal vestover eller østover.

Velger du offentlig kommunikasjon, går det i rushtiden ekspressbuss mellom Oslo sentrum/Lysaker og til Fornebu hvor Telenor har eget stoppested.

Noen eksempler på reisetid til Fornebu med buss: Lysaker – 5 minutter, Skøyen/Sjølyst – 9 minutter, Majorstuen – 15 minutter, Jernbanetorget – 22 minutter, Sandvika 15 minutter.

 

Parkering

Parkeringsanlegget i P-huset er av de teknologisk mest avanserte i Norge. For å utnytte kapasiteten best mulig brukes elektronisk deteksjonssystem som ved hjelp av sensorer over hver p-plass holder rede på hvilke plasser som til enhver tid er i bruk. Det gir rom for utdeling av langt flere parkeringsløyver enn det er plasser, og gir en optimal utnyttelse av parkeringskapasiteten. Systemet gir også gode statistikker over parkeringsbelegget i anlegget slik at man kontinuerlig kan evaluere bruken av P-huset.

Totalt er det 1726 plasser som fordeler seg på 1522 på to plan i P-huset, 152 plasser utomhus og 52 betalingsplasser (parkometer).

 

Miljø

Telenor ser det som sitt ansvar å bidra til en bærekraftig utvikling. Det blir lagt stor vekt på miljøriktige løsninger i alle våre nye kontorbygg. Miljøhensyn er vektlagt i forbindelse med valg av materialer. Mer en 50 prosent av energiforbruket kommer fra lokale fornybare energikilder. Hele 90 prosent av avfallet i bygget blir kildesortert.

Sjøvann utnyttes til oppvarming og kjøling av bygget. Varmepumper henter energi nok fra sjøvannet i Lysakerfjorden for å dekke rundt 60 prosent av varme- og kjølebehovet i bygget.